Csoportos utak kevésbé turisztikus helyekre, ahova egyedül nehezen jutsz el és ahol igazán sokat tanulsz arról ami a hírek mögött van. Kellő nyitottsággal vágunk neki az útnak, azt esszük amit a helyiek, azt is megnézzük, ami nem kimondottan festői, de fontos, hogy megértsük az ottani életet. Mindeközben nemcsak az országról, hanem magadról is tanulsz.

Csoportos Útjaim

NAGY IRAKI KÖRÚT (Baszra-Bagdad-Erbil)

Benaresz

INDIA (Aranyháromszög- Benáresz-Kalkutta

Iszfahán

IRÁNI KÖRÚT (Teherán- Kermán- Jazd-Siráz-Iszfahán)

Vélemények

Minket elég sok minden érdekel ezek közül,de ha valakinek szűkebb az érdeklődési köre,az is találhatott magának kedvenc programot.
Az ismertetett témakörök,azok felépítése,hogy a végén összefoglaltad,nagyon profi volt. Sokat segített abban,hogy egy része legalább rögzüljön.
Sok sikert kívánunk neked a folytatáshoz! Az azonban biztos,hogy a személyed sokat adott az úthoz,ami talán a leendő munkatársaidat nagy kihívás elé àllítja./ nem mindenkit fog az a vidéki fiú,egy év elmúltával,az erbili bazárban névszerint felismerni!/

Mégegyszer köszönjük.

Üdvözlettel
Ágnes,Géza

Nagyon hálás vagyok Áginak amiért ilyen flottul leszervezte az utat,holott tudtuk,hogy rugalmas hozzáállás szükséges a lehetséges közlekedési problémák vagy esetleges lezárások miatt,de semmi ilyen gond nem adódott az út során. Az iraki emberek rettentően barátságosak,vendégszeretőek és hálásak is voltak azért,hogy ritka madárként,turistaként körbejártuk az országot. Bárhol jártunk,kedvesen mosolyogtak ránk,kezet ráztak,tudták,kik a madzseriek és hol van Budapest. Egy idős bácsinak könnybe is lábadt a szeme,

mikor kezet fogtunk a szőnyegüzletre vagy a rézműves beinvitált az üzletébe,meghívott teára és sütire a bazárban,hogy meséljek neki milyen az élet Európában. Rögtön körém is sereglett több kiváncsi helybeli és üdvözölték, hogy milyen jó újra felfedezőket látni az országukban. Nőként,teljesen normális európai viseletben,kendő nélkül,soha semmilyen hátrányt nem éreztem vagy negatív megkülönböztetést. Amikor európaiként az izárba burkolva bementünk egy mecsetbe,akkor is előre engedtek bennünket és segítették a haladásunkat a hatalmas tömeg ellenére is. Egyik este a szobatársammal esti sétára indultunk,hogy megnézzük a város fantasztikus kivilágítását Nedzsefben,jóformán csak férfiakat és gyerekeket láttunk az utcán,akik kiabáltak nekünk,hogy Welcome in Iraq vagy csak bólintottak tiszteletteljesen. A szállodák tiszták voltak,minden felszereléssel ellátva és az ételek….vááááá….legközelebb mértéktartást kell gyakorolnom,ha meglátok egy iraki terülj,terülj asztalkámat!-5 kilót tuti híztam. Az ország déli és északi része közt a kontraszt hatalmas,de az emberek ugyanolyan kedvesek és segítőkészek. Megható volt a monumentális, több ezer éves épületek közt sétálni,amiket a fekete lobogósok teljesen meg akartak semmisíteni (azok a hatalmas energiák a mai napig ott vannak) vagy elénekelni egy dalt a hatrai romok közt,amikor megjelent a semmiből egy huhogó bagoly.-lehet hamisan énekeltem és nem tetszett neki.:). Ági végig kézben tartotta a csoportot,fegyelmezetten haladtunk egyik céltól a másikig és olyan helyekre is bejuthattunk,amik nem voltak benne a programban-minden napra jutott valami kuriózum.:) Az idegenvezetőnk jól felkészült az ország történelméből is,nem volt olyan kérdés,amire ne tudott volna válaszolni, valamint mindig figyelt arra is,hogy az időjárásnak megfelelően öltözzünk,kapjunk palackos vizet és mikor lesznek a rövid megállók. Aki még nem járt Irakban,ideje felkeresni,csodás látnivalókban,ételekben és barátságos vendégszeretetben lesz része az egyszer biztos! Ölelés, Kata

Általam Ajánlott Csoportos Utak

Egyiptom: Történelmi Körutazás (Kairó-Szakkara-Asszuán-Abu Simbel-Kom Ombo-Edfu-Luxor-Dendera-Abydos)

KÜLDETÉSEM

Szeretnélek arra ösztönözni, hogy egy jó adag kiváncsisággal és tanulási vággyal indulj neki egy utazásnak akár olyan helyekre , amiről nem sok mindent tudsz, mert pont itt lehet a legtöbbet tanulni.
Utazásaim során az egyik legnagyobb felismerésem az volt, hogy egyetlen könyv sem pótolhatja az első kézből szerzett tapasztalatokat. A dolgok pedig csak messziről látszanak fekete-fehérnek. Minél többet tapasztalsz, annál bonyolultabbnak tűnik a világ. A valóság sok mindenre rácáfol amit előzőleg otthon olvastál vagy a híreken keresztül hallottál.
Az utazás a legjobb módja annak, hogy összekapcsoljuk a kultúrákat, tiszteljük egymást, és nyitottak legyünk más életformákra és szokásokra. Mindannyian tanulhatunk a másiktól. És ez most fontosabb, mint valaha!

Simigh Agnes – idegenvezető, blogger
www.voiceofguides.com – angol nyelvű blogom részletes útleírásokkal, utazási tippekkel, javasolt útvonalakkal (India, Irak, Irán, Jordánia, Libanon, Nepál)

Ahogy utazni érdemes

Szerezzünk olyan emlékeket, amelyekre évtizedek múlva is emlékezünk, amelyek hatással vannak a mi és rajtunk keresztül mások életére. “Ha pusztán azért utazunk, hogy kényeztessük magunkat, lemaradunk az élet által kínált legnagyszerűbb leckékről.”

A transzformatív céllal való tudatos utazás azonban ennél sokkal több. Ez már a tanulásról, szemléletváltásról, személyiségfejlődésről, önbizalomnövelésről, gyógyulásról és helyes értékrend kialakításáról is szól. Illetve még sok másról, ami utazónként változhat és csak utólag derül ki. Nekem elmondhatatlanul sokat változtatott az életemen az utazás. Ezért döntöttem úgy, hogy utakat szervezek, mert szeretném, hogy másnak is hozzám hasonló élményben lehessen része.

“Azért utazom, mert szívesebben tekintek vissza az életemre azt mondva, hogy nem hiszem el, hogy ezt megtettem ahelyett, hogy “bárcsak megtettem volna…”

Florine Bos
.

DOLGOZZ VELEM

Személyre szabott egyéni utak tervezése (útvonal, szállás, közlekedés, stb.)

Hívj meg előadónak

Keresőoptimalizált szövegírás magyar/angol nyelven

ÚTVONALTERVEK EGYÉNI UTAZÓKNAK

BLOG